Te smalle rijstroken en te brede fietspaden

Te smalle rijstroken en te brede fietspaden

Te smalle rijstroken en te brede fietspaden

Schoten - Is de heraanleg van de Deuzeldlaan geslaagd? Schepen Gerd Adriaenssen vindt van wel, maar niet iedereen deelt die mening.

Dat de Deuzeldlaan moest worden heraangelegd, daar was iedereen het over eens. De gemeente startte in februari 2007 met die werkzaamheden. Eerst werd de Deuzeldnaar erbij betrokken via een infovergadering, werfwandeling en enquête.

Een dik jaar later was de nieuwe groene boulevard een feit. Mooi is die boulevard wel, maar hij wordt ontsierd door scheef gereden paaltjes aan de laankant en verschoven betonblokken op de middenberm.

De oorzaak zijn vrachtwagens die vanuit de J. Cogelslei de Deuzeldlaan willen indraaien, maar hun draai fout inschatten. Het stuk middenberm waarover de camions rijden, werd intussen wel verhard.

Manoeuvres

Bewoners vinden de rijweg voor automobilisten - 3,3 meter per rijstrook - te smal en de middenberm en het voet- en fietspad te breed. Ze moeten enkele keren manoeuvreren voor ze goed en wel in of uit hun garage zijn.

“Ook de parkeerstrook is te smal”, luidt het. “Vrachtwagens en bussen van De Lijn hebben al zijspiegels van geparkeerde auto’s gereden. Uit schrik zetten auto’s zich deels op het fietspad, wat dan weer niet mag.”

Sommige buschauffeurs vinden de laan te smal en menen dat de middenbermbomen hun zicht belemmeren. Voorts klagen bewoners over het drukke verkeer. Veel verkeer wordt immers omgeleid via de Deuzeldlaan, omdat er elders in Schoten wordt gewerkt.

Goed nagedacht

“Over de heraanleg van de Deuzeldlaan is goed nagedacht en De Lijn was betrokken bij de plannen”, zeg schepen van Mobiliteit Gerd Adriaensen (CD&V).

“Het lijkt niet zo, maar de rij- en parkeerstroken zijn breed genoeg. Té brede rijstroken zouden maken dat je er te snel zou rijden, hoewel je slechts vijftig per uur mag en dertig per uur op de plateaus. Wat de werkzaamheden betreft: die zijn niet-gemeentelijk. Als het Vlaams Gewest of Eandis er wil uitvoeren, kan de gemeente dit enkel vaststellen.”

THWE

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio