Zanger van Snow Patrol gaat solo

Print
Gary Lightbody, de zanger van de populaire Britse groep Snow Patrol, heeft tegenover de Britse omroep BBC onthuld dat hij aan twee solo-albums werkt. De toekomst van Snow Patrol komt niet in het gedrang.

Voor 'Listen tank' werkte Lightbody samen met producer Jacknife Lee. Die zat eerder al achter de knoppen bij succesvolle acts als Editors, Bloc Party en REM. Hij begeleidde ook Snow Patrol naar de top.

Op het solo-album zullen volgens Gary Lightbody liedjes staan "die zo erg verschillen van het vorige werk dat ze echt niet op een plaat van Snow Patrol passen".

Country

In de toekomst wil de zanger ook zijn liefde voor country naar een album vertalen. "Ik heb geen enkel idee of de mensen het ook zullen appreciëren. Die countryplaat is gewoon iets dat ik vroeg of laat moést maken", vertelde Lightbody op BBC Radio One.

De solo-uitstap zou geen invloed hebben op het voortbestaan van Snow Patrol. Die succesvolle band bracht in 2008 nog het album 'A hundred million suns' uit en is een van de headliners voor Pukkelpop deze zomer.

Gary Lightbody deed totnogtoe enkel op het podium dingen buiten Snow Patrol. In het filmpje van YouTube hieronder ziet u hem aan het werk met de Britse zangeres Lisa Hannigan.

.

Nu in het nieuws