Burgemeester traint voor Dwars door Geel

Burgemeester traint voor Dwars door Geel

Burgemeester traint voor Dwars door Geel

Print
Geel - Burgemeester Frans Peeters (CD&V) heeft er al zes start to run-trainingen opzitten en twijfelt er geen seconde aan dat hij de vijf kilometer van de GvA-Dwars door Geel aankan.

Het gaat Frans Peeters (55) momenteel fysiek voor de wind, maar tien maanden geleden zat hij in zak en as.

“Vorig jaar in augustus kreeg ik een virale infectie aan m’n hart. Volgens mijn cardiologe een niet ongevaarlijke aandoening die volgens haar zelfs fataal had kunnen zijn. Ik was drie maanden buiten strijd”, legt de burgemeester uit.

Niet meer in Vlaams parlement

Kort na zijn aandoening besliste Frans Peeters om zich niet langer kandidaat te stellen voor het Vlaams parlement en zich te beperken tot de job van burgemeester. “De twee combineren is eigenlijk onmogelijk”, weet Peeters ondertussen.

“Mijn hartziekte was niet de enige reden, maar ze speelde zeker mee. Zeven op zeven werken zonder vakantie, dat wreekt zich. Maar er was meer en dat had te maken met mijn leeftijd. Ik wordt dit jaar 56 en wil meer levenskwaliteit, zowel privé als professioneel. En ik wil ook tijd maken voor mezelf, bijvoorbeeld door meer aan sport te doen.”

Mont Ventoux

In 1995 werd ik burgemeester en sindsdien heb ik geen sport meer gedaan tot ik me twee jaar geleden een nieuwe fiets kocht. Ik wilde de Mont Ventoux op en dat is me toen gelukt. Daarna was het weer gedaan", vertelt Peeters.

Intussen heeft de burgemeester de sportieve draad weer opgenomen en is hij aan het fietsen. En sinds een paar weken loopt hij ook.

Start to run

“Ik volg het start to run-programma, al moet is eerlijkheidshalve toegeven dat ik één stap heb overgeslagen", vertelt de burgemeester.

"Maar het is ongelooflijk hoe snel je het effect voelt. Ik begin nu al echt te lopen met grote passen en het is een schema dat een mens geen zeer doet. Thuiskomen, een douche en de inspanning is vergeten. Ik voel me sterker in de benen en kan de trap al oplopen zonder hijgen.”

Alex KESTENS

Meer voetbalnieuws