Rc Genk beslist om Van Geneugden definitief uit de club te zetten

Ronny Van Geneugden verlaat Racing Genk definitief. Twee maanden geleden werd de Limburger aan de kant gezet als hoofdtrainer. Toen werd er afgesproken dat hij aan de slag zou kunnen als beloftetrainer, maar dat plan gaat niet door.

jrosquin

Hij zou daarmee zijn oude taak terug opnemen. Van Geneugden was immers vanaf 2003 technisch coördinator van de jeugd en stoomde vervolgens door naar de job van beloftetrainer. In februari 2008 klom hij nog hoger in de hiërarchie toen Hugo Broos aan de kant werd geschoven als hoofdtrainer.

Jos Vaessen, de voorzitter van de raad van bestuur, liet echter weten dat Van Geneugden de club gaat verlaten in onderling overleg. "In de huidige omstandigheden wordt het echter niet opportuun geacht dat hij weer een rol gaat spelen in de A-kern. En indirect doet een beloftetrainer dat toch altijd."

"Blijft lid van de familie"

Hoewel er geen job meer klaar ligt voor Van Geneugden binnen de club zegt Vaessen dat hij nog steeds welkom is als "lid van de KRC Genk-familie". Zelf reageert Van Geneugden echter verrast op het nieuws. Hij heeft nog geen beeld van zijn toekomstige job, maar het hoofdtrainerschap van een club ziet hij nog steeds zitten.

Intussen is er al wel duidelijkheid over de opvolger van Van Geneugden. Vanaf juli zal Roland Breugelmans de taak van voltijds jeugdcoördinator op zich nemen.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL