"De manier waarop de  Dedeckers aan politiek doen heeft iets ranzigs"

De manier waarop de Dedeckers aan politiek doen heeft iets ranzigs

"De manier waarop de Dedeckers aan politiek doen heeft iets ranzigs"

Print
Jurgen Verstrepen en Filip Dewinter zijn niet bepaald lief voor elkaar. "De manier waarop de Verstrepens en Dedeckers aan politiek doen heeft iets ranzigs", zegt Filip Dewinter.

"Dat heb ik toch bij u geleerd", repliceert Jurgen Verstrepen, nu LDD voorheen Vlaams Belang. Verstrepen verwijt Vlaams Belang en dus ook Dewinter in een dubbelinterview in P-Magazine dat ze "nooit op het veld hebben willen staan om mee te voetballen". "Op een bepaald moment hadden jullie bijna 1 miljoen kiezers. Het speelveld lag wagenwijd open. Maar jullie slaagden er niet in een opening te forceren... Dat heb ik nooit begrepen."

Akkoord

Over één zaak zijn beide heren het wel eens. Er komt best een rechtstreeks verkozen minister-president voor Vlaanderen, "anders wordt het weer een compromisfiguur."

Thema's

De thema's waarop Verstrepen zich wil profileren zijn de mobiliteit, het sociaal-economische en de welvaart. "80 procent van het woon-werkverkeer gebeurt met de auto. Maar de Vlaamse regering pompt alle middelen in openbaar vervoer en maakt de automobilist het leven zuur. Stop daarmee!".

Voor Dewinter blijft maximale Vlaamse zelfstandigheid de topprioriteit: "Zolang Vlaanderen niet beschikt over de instrumenten om de economie te sturen, staan we allemaal langs de zijlijn te roepen".

.

Nu in het nieuws