Poltie kan inbreker klissen na achtervolging

De Brasschaatse politie kon in de wijk Mariaburg een inbreker op heterdaad betrappen dankzij een tip van wijkinspecteur Jef Segers.

In de Jacobus- en de Zwemdoklei werden de laatste weken meerdere inbraken gemeld, zowel in wagens als in woningen. Via het BINsysteem, dit is het buurtinformatienetwerk, werden de Mariaburgers verwittigd.

“Toen onze wijkinspecteur Jef Segers een vermoeden had van de identiteit van de dader, hebben we extra personeel ingezet”, vertelt Tina Bruggeman, woordvoerster van de Brasschaatse politie.

Achtervolging

Dat gebeurde vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag. “Toen onze mensen de verdachte opmerkten, sloeg hij op de vlucht. Het werd een achtervolging door de tuintjes van de bewoners, die wel schade ondervonden. Op een bepaald moment zakte de verdachte zelfs door het dak van een tuinhuis."

"Eén van onze agenten liep verwondingen op. Uiteindelijk kon de dader worden gevat. Hij had diezelfde avond al ergens ingebroken en bekende intussen al een reeks inbraken in voertuigen.”

Onderdeel

Wijkinspecteur Jef Segers wuift alle lof weg. “Ik ben maar een onderdeel in heel deze machine”, zegt hij. “Maar het is wel zo dat ik een vermoeden had van wie de dader was en dat maakt het natuurlijk een stuk gemakkelijker. We hadden het geluk de man op te merken”, zegt de wijkagent.

De buurtbewoners reageerden opgetogen. “Chapeau voor de politie”, aldus Marleen Domen uit de Zwemdoklei.

JBr

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio