Sinaaise reist naar Frankrijk voor diploma parapente

Marian Van Huffel uit Sinaai vertrekt naar Frankrijk om daar haar diploma parapente te halen. Dat gebeurt exact tien jaar na haar eerste vlucht. Slaagt Marian Van Huffel in haar opzet, dan mag ze voortaan op eigen houtje en zonder begeleiding de lucht in.

knuyens

“Na bijna tien jaar vliegen en meer dan 180 vluchten wilde ik absoluut voor mijn theoretisch diploma gaan. Geen sinecure, want er komt heel wat theorie bij kijken. Bovendien ben ik lid van een Franse vliegschool en dus vindt het examen ook in het Frans plaats”, vertelt Marian Van Huffel.

Volleerd parapentebeoefenaarster

Vorig jaar behaalde ze al haar praktisch examen en als ze ook nu goed scoort, is ze een volleerd parapentebeoefenaarster. Dat houdt in dat ze geen toestemming meer nodig heeft van de Vliegfederatie.

Nadien kan ze nog extra tests afleggen om instructrice te worden en duosprongen uit te oefenen. “Dat is toekomstmuziek. Misschien komt het er ooit wel van.”

Himalaya

Marian reisde in het verleden al naar de Franse Alpen, de Pyreneeen, Marokko en India.

"India heeft op mij de meeste indruk gemaakt”, vertelt ze. “Vooral de contrasten waren overweldigend. Je hebt er veel groene landschappen. Tegelijk zie je in de verte de besneeuwde bergtoppen van het Himalayagebergte. Dat was een onvergetelijke en emotionele belevenis.”

Nieuwe uitdaging

Avontuurlijk reizen zit Marian in het bloed. “Op een bepaald moment ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik droomde bovendien regelmatig dat ik aan het zweven was. Eigenaardig was dat. Ik steeg in mijn dromen boven mezelf uit. Via een reisbureau kwam ik in contact met parapente. Ik was meteen verkocht.”

“Parapente doe je met hart en ziel. Het vraagt wel wat tijd vooraleer je een ervaren vliegenier wordt, maar het loont de moeite. Eens je het onder de knie hebt, wil je die sensatie niet meer missen.”

Astrid KEVELAERS

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio