Lokeren

Langdurig contract voor stadion Sporting

Stadsbestuur en Sporting Lokeren hebben een nieuwe erfpachtovereenkomst afgesloten. Het contract loopt nu tot 2104 en het huurgeld bedraagt één euro per jaar.

knuyens

Dat langdurig contract is voor de voetbalclub nodig om investeerders aan te trekken ,want Sporting heeft grootse plannen zoals de bouw van een nieuwe tribune. Het stadsbestuur wil op deze manier Sporting verankeren in Lokeren.

Veldverwarming

Tegelijk is de stad nu ook verlost van de onderhoudskosten aan het stadion en volgens schepen van Sport Jerome Van Doorslaer (Open Vld) valt ook de veldverwarming ten laste van de club.

“De Voetbalbond start met wintervoetbal en om zeker te zijn dat het veld dan bespeelbaar is, moet er verwarming worden aangelegd. Steden die eigenaar zijn van het stadion zullen voor die kost moeten opdraaien maar door de erfpachtovereenkomst ontsnappen wij daaraan”, zegt de schepen.

Huurconflict

Stad en Sporting zetten ook een punt achter het huurconflict. In 2005 werd het huurcontract veranderd in een erfpachtovereenkomst voor een periode van 49 jaar. De club moest toen nog enkele jaren huurgeld betalen maar dat wordt kwijtgescholden.

“Onder druk van voorzitter Lambrecht die dreigde met een betoging”, meent gemeenteraadslid Etienne Vlaminck (VB). “Neen, omdat Sporting de heraanleg van de parking zelf heeft betaald”, weerlegt Van Doorslaer.

DVR