Walen en Brusselaars klaar om te scheiden

Walen en Brusselaars vinden elkaar best sympathiek, al twijfelen ze aan elkaars intelligentie. Ook zien ze hun toekomst anders in het geval België uit elkaar zou spatten. Voor de Walen is de meest gekozen oplossing dan een fusie met Brussel, Brusselaars daarentegen zien zich eerder als een Europees district, naar het voorbeeld van Washington DC.

ghouben

Dat blijkt uit een peiling in Le Soir. Van de Walen verkiest 48,6 procent hun lot te verbinden met Brussel moest Vlaanderen voor onafhankelijkheid gaan. Bij de Brusselaars is maar 25 procent dit scenario genegen, 37,3 procent verkiest een toekomst als Europees district.

Engels boven

Zowel in Wallonië als in Brussel vindt een ruime meerderheid van de ouders dat hun kinderen beter Engels als tweede taal kiezen dan Nederlands.

Intelligent?

Een ander opvallend gegeven is de inschatting van de intelligentie van de andere groep. 41 procent van de Brusselaars zegt niet te weten of Walen intelligente mensen zijn. Bij de Walen twijfelt 30 procent aan de intelligentie van de Brusselaars.

MEER OVER Brussel

Nu in het nieuws