Heist en Pidpa hebben nog veel plannen

Print
Heist-op-den-Berg - Tijdens de viering van ‘vijftig jaar watertoren’ werd bekend dat Pidpa voor 2015 nog 194 kilometer riolering wil aanleggen.

Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) en Eddy Huyghe, voorzitter van het directiecomité van drinkwatermaatschappij Pidpa bespraken op de viering niet enkel de rol van de watertoren, maar ook de uitdagingen die ze gezamenlijk aangaan.

Huyghe kondigde aan dat Heist en Pidpa tegen 2015 de aanleg van 194 kilometer gescheiden riolering plannen. Huyghe benadrukte ook de innige samenwerking tussen Pidpa en de gemeente.

Symbool van de goede samenwerking

“Heist is onze grootste gemeentelijke vennoot. Enkel de provincie bezit nog iets meer aandelen. In 1958 werden de eerste leidingen in Heist en Hallaar in gebruik genomen. Daarna volgden de andere deelgemeenten”, blikt Huyghe terug.

De watertoren noemt hij het symbool van de goede samenwerking. “Het is een van de 62 waterkastelen in ons werkingsgebied. Momenteel staan er daarvan 21 op non-actief, maar de toren van Heist is nog lang niet aan zijn pensioen toe.”

PA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio