Vijftig aanwervingen na jobbeurs in ziekenhuis

De personeelsdienst van het Dendermondse ziekenhuis AZ Sint-Blasius blikt tevreden terug op haar eerste grote jobbeurs. Een groot deel van de openstaande vacatures werd kort daarna ingevuld.

knuyens

“We mochten op maandag 9 februari zo’n tweehonderd kandidaten verwelkomen”, blikt HR-manager ad interim Marianna Dierickx terug.

Honderd kandidaten

“We hadden een beetje voor een overrompeling gevreesd, want voor de eerste keer hadden we de beurs opengetrokken voor alle personeel en dus niet alleen voor verpleegkundigen", vertelt Dierickx.

"Toch is alles vlekkeloos verlopen. Zo’n honderd mensen stelden zich achteraf ook effectief kandidaat en daarvan heeft ongeveer de helft een arbeidsovereenkomst getekend met ons.”

Schoolverlaters

Bij deze aanwervingen zijn er ook heel wat schoolverlaters die vanaf 1 juli aan de slag zullen gaan met hun kersvers diploma op zak.

Ondanks het succes zijn er toch nog steeds enkele openstaande vacatures. Zo zoekt het ziekenhuis nog een juridisch adviseur, een ziekenhuisapotheker, een arts voor de dienst medische registratie, verscheidene verpleegkundigen en een medewerker voor de schoonmaakploeg.

Constante groei

“We groeien constant. Zo kenden we het jongste jaar een personeelsgroei van vijf procent”, weet Dierickx.

“We blijven onze vacatures de wereld insturen via de traditionele kanalen zoals de VDAB, persadvertenties en onze website. Ook zo’n jobbeurs zullen we zeker nog eens herhalen. Met onze ervaring van de voorbije editie kunnen we zorgen voor de nodige verfijning in de organisatie, zodat we alle kandidaten nog vlotter kunnen behandelen.”

Koen DEWANCKEL

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio