"Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n Maria-type"

Zeven kandidaten blijven er nog over in het vtm-programma Op zoek naar Maria. Een van hen is Elke Buyle (24) uit Duffel.

cgoesaert

“Ik heb altijd wat met muziek en theater gehad”, flapt Elke er meteen uit. “Toen ik twaalf was, speelde ik in Lier trouwens al mee in de musical Pallieter. Daaruit ontstond Judas Theaterproducties. Als veertienjarige heb ik daar een auditie gedaan en ondanks mijn leeftijd mocht ik bij de groep.

Verscheidene andere leden gingen studeren, vooral in de richting musical. Zij hebben die kriebel bij mij aangewakkerd. De droom werd plots mogelijk, want ik dacht: ‘Als zij dat kunnen, dan ik ook.’

Geen uitlachtelevisie

Ik heb in De!Kunsthumaniora in Antwerpen eerst nog een zevende jaar gedaan. Daarna mocht ik alsnog een musicalopleiding volgen in het Conservatorium van Brussel. Daar ben ik in juni afgestudeerd. Sindsdien zoek ik werk.”

“Deelnemen aan Op zoek naar Maria zag ik eerst niet zitten”, geeft Elke toe. “Pas toen de mensen van het productiehuis me beloofden dat het zeker geen uitlachtelevisie zoals Idool zou worden, heb ik me ingeschreven. Van de meer dan zevenhonderd kandidaten geraakte ik tot bij de elf die aan het programma mochten deelnemen.”

“Ik had de show al op BBC en de Nederlandse tv gezien. Ik had dus wel een idee van wat me te wachten stond. Toch had ik verwacht dat we meer les zouden krijgen. Ons wordt nu van alles een aanzet aangereikt en daar moet je dan zelf verder mee aan de slag. Om discipline te kweken, is dat alleszins een goede werkwijze.”

Publieke auditie

“Of ik ooit Maria zal worden? Dat denk ik niet. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n Maria-type. Hoewel ik de film The Sound of Music vaak gezien heb, heb ik van die rol nooit gedroomd. Ik heb ook nooit gedacht dat ik er ooit auditie voor zou doen."

"Maar een deelname aan een tv-programma als Op zoek naar Maria kan natuurlijk wel deuren openen. Je mag elke week bewijzen hoe veelzijdig je bent. Het is als één grote publieke auditie”, beseft Elke.

Chris VAN ROMPAEY

Op zoek naar Maria, vtm, woensdag om 20.40 en 22.55uMEER OVER VTM

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio