Katastroof wordt Kakastront

De volkse muziekgroep Katastroof is al decennialang een fenomeen in en rond Antwerpen. Toch zijn de grofgebekte Sinjoren nog altijd in staat om zich heruit te vinden. Zjuul Krapuul, Jos Smos en Stef Bef lanceren op 22 mei de nieuwe cd 'vetzakkerij' onder het pseudoniem Kakastront.

jrosquin

Dit alter-ego verraadt naar eigen zeggen al dat ze nog verder gaan dan op de 20 Katastroof-albums, dat ze zelf de laatste jaren "te braaf" vonden. Zo was hun Antwerpse versie van 'De Pinguïndans' een hit in kleuterscholen, streden ze tegen partnergeweld met het nummer "Opsinjoorke" en was hun laatste single "Sammeke" een ballade over een jongen met het syndroom van Down.

Wilde haren

De groepsleden kwamen tot het besef dat ze hun wilde haren nog wel even wilden behouden en willen daarom weer tegen de schenen durven stampen. "Tijdens een aanval van schizofrenie doken we de studio in. Stemmen in ons hoofd namen de boel over. Zo werd Kakastront geboren", vertelt Stef Bef.

"In vergelijking met Kakastront is Katastroof een trio koorknapen.", gaat Zjuul verder. "Omdat we daar niets meer mee te maken willen hebben, noemen we ons nu Pipo Fellatio, Claudius Cunnilingus en Dzjeems Deem." Het resultaat van die gespleten persoonlijkheid is 'Vetzakkerij': een album dat de grenzen van het fatsoen flink overschrijdt.

Albumvoorstelling

Kakastront stelt het album "Vetzakkerij" gratis voor op 22 mei om 21u00 in café De Klok te Stabroek. Preuts publiek wordt verzocht thuis te blijven.

Bekijk de clip van het nummer 'De Brabastront' dat al meer dan 60.000 keer werd bekeken op YouTube: