Zonnepanelen voor openluchtzwembad niet haalbaar

Print
Hamme - De geplande investeringen om in het gerenoveerde openluchtzwembad zonnepanelen te plaatsen, worden afgeblazen.

Schepen van Openbare Werken Etienne Drieghe (CD&V) besliste de energiebesparende maatregelen voor het gemeentelijk zwembad toch niet door te voeren.

De terugverdientijd voor de installatie van zonnepanelen bedraagt meer dan honderd jaar.

Zonneboiler

Voor 2009 waren nog voor 72.500 euro extra investeringen voor het zwembad gepland. Het gaat onder meer om de installatie van een klok, spaardoucheknoppen, het isoleren van leidingen en de warmtewisselaar, en een frequentieregelaar.

Verder zijn het plaatsen van een zonneboiler op het dak van de technische ruimte van het zwembad en de aankoop van een nieuw afdekzeil voor het groot zwembad in de planning opgenomen.

Honderd jaar

“Vier zonnepanelen met een totale oppervlakte van twintig vierkante meter zijn nodig om een boiler met duizend liter water te verwarmen”, legt Drieghe uit.

“Dat kost 26.500 euro. Daarmee wordt vijfhonderd kubieke meter aardgas bespaard. Met zonnepanelen op het volledige dak verdubbelt de prijs en de besparing, maar het duurt meer dan honderd jaar om de investeringen terug te verdienen. Dat is voor mij geen optie. Het project zonnepanelen wordt dus om financiële redenen afgeblazen.”

WO

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio