Groene borden ingezet om flitswagens te verstoppen

Groene borden ingezet om flitswagens te verstoppen

Groene borden ingezet om flitswagens te verstoppen

Print
De politie heeft maandag een nieuwe tactiek bekend gemaakt om flitswagens te verstoppen op autowegen. Ze kunnen nu parkeren achter grote, groen geschilderde borden die in de middenberm worden geplaatst.

"Mobiele flitscontroles hebben alleen zin als je onze apparatuur niet van honderden meters vooraf ziet staan", zei woordvoerster van de federale politie Tine Hollevoet. "Aan sommige snelwegen is het echter bijzonder moeilijk geworden om onze wagens verborgen op te stellen. Dat heeft onder andere te maken met het snoeien van de beplanting op de middenberm."

Vertragen en optrekken

Voor bestuurders is het heel moeilijk te zien achter welke donkergroene borden flitswagens verstopt staan. De middenberm van de E19 tussen Rumst en Mechelen, en die van de E40 tussen Brussel en Luik mocht al 'gecamoufleerde' borden verwelkomen.

Hoeveel er in totaal zijn en waar ze staan, blijft geheim. "Het is geen nationaal project. Het zijn de provinciale eenheden van de wegpolitie die deze borden aanvragen bij de plaatselijke wegbeheerder", aldus Hollevoet. Het is mogelijk dat er nog meer borden bijkomen.

"Onze hoofdbedoeling is niet om meer laagvliegers op de bon te slingeren. Door beter te controleren, willen we tot de situatie komen dat mensen zich aan de maximumsnelheid houden, in plaats van bij elke flitspaal te vertragen en dan op te trekken."

MEEST RECENT