Mechelse hooligans slaan tiener in elkaar

Bomenaar Gille De Smet (19) werd zondag op de parking van de Q8 in Ranst in elkaar geslagen door supporters van Racing Mechelen. Het waarom is hem niet duidelijk. Zijn club kondigt acties aan.

jrosquin

Rupel Boom speelde zondag in Mol voor een ticket naar de eindronde en verloor de wedstrijd. Een zware klap voor de supportersclub Blue Corner, die zwaar aangeslagen met de bus naar huis terugkeerde. Onder hen de 19-jarige Gille De Smet.

Poll

Bierflesje

Op die terugweg hield de bus van Blue Corner halt in Ranst. “Mijn vriendin en nog enkele vrouwen gingen naar het toilet, terwijl ik in het café wachtte”, vertelt Gille. “Plots hoorde ik aan de damestoiletten glas rinkelen. Supporters van Racing Mechelen waren bezig kabaal te maken. Ik spoedde me naar de toiletten om mijn vriendin in veiligheid te brengen, toen een bierflesje op mijn hoofd werd stukgeslagen."

"Ik zwijmelde, viel op de grond, en op datzelfde moment incasseerde ik slagen en stampen over mijn hele lichaam. Naar verluidt werd ik bestookt door een zestal hooligans. Ik was even buiten bewustzijn. Mijn vriendin en een vriend hebben me weggesleept.”

Zinloos geweld

Gille werd gewond aan hoofd, nek en ribben. Na verzorging mocht hij nog diezelfde avond het ziekenhuis verlaten. “Ik ben enkele dagen werkonbekwaam”, zegt hij. “Ik vraag me af wat ik verkeerd heb gedaan. Dit was gewoon zinloos geweld.”

Supportersclub Blue Corner, waar Gille lid van is, blijft niet bij de pakken zitten. Vanavond, dinsdag, komt het bestuur bij elkaar om verdere stappen te bespreken. Woordvoerder Tom Ploegaerts: “We hebben beelden van die aanval. Desnoods nemen we een advocaat. Maar de schuldigen zullen boeten. Bovendien mocht de autobus van de Racing-supporters daar niet halt houden. We gaan alles uitspitten tot op het bot.”

Paul VAN ROY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners