Gevaarlijke weg verontrust buurt

Gevaarlijke weg verontrust buurt

Gevaarlijke weg verontrust buurt

Print
Oud-Turnhout - Volgens buurtbewoners is de Leeuwerkstraat te smal en rijdt het verkeer er te snel. Bewoner Ton Broekhuizen kaartte het probleem aan in een brief aan de gemeenteraadsleden.

De straat is ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’, maar dat doet het aantal auto’s niet verminderen. “Dat bord kunnen ze evengoed weghalen”, zegt TonBroekhuizen. “Er is enorm veel sluipverkeer in deze straat.”

Op zich niet zo’n probleem, vindt Broekhuizen, maar de straat is wel te smal. “Ze geeft de indruk dat ze breed is. Maar als de auto’s elkaar kruisen, moeten de fietsers uitwijken. Die rijden dan in de greppel. Zelfs mijn eigen kinderen en kleinkinderen die vlakbij wonen, durven niet met de fiets op bezoek te komen.”

Eenrichtingsverkeer?

Broekhuizen schreef al twee keer een brief naar de gemeente om het probleem aan te kaarten. Zijn oplossing? “Maak van de straat éénrichtingsverkeer. Dan moeten bestuurders vanaf de Steenweg op Ravels niet meer deze straat indraaien, want ook dat is een levensgevaarlijk kruispunt."

"En zo hebben de fietsers genoeg plaats omdat er geen auto’s meer moeten kruisen. Alleen landbouwverkeer zou nog toegelaten mogen worden.”

Hoge snelheid

Ook de andere straatbewoners klagen, maar dan vooral over de snelheid. “Het is niet te doen. Al het binnen- en buitenrijdend verkeer vliegt gewoon door de straat. Het is levensgevaarlijk en veroorzaakt ook een enorme lawaaihinder”, zegt de familie Adriaense.

“Onze auto staat nu de hele dag op straat. De snelheid is al een beetje verminderd. Maar ze zijn er al drie keer opgereden. De gemeente heeft ooit bloembakken in de straat gezet, maar die waren van piepschuim. Ze werden snel weer weggehaald. Waarom plaatsen ze niet gewoon een aantal vluchtheuveltjes?"

Oud zeer

Voorlopig wordt er met die ideeën niet al te veel gedaan. Volgens de burgemeester is het niet zo eenvoudig de problemen op te lossen.

“De Leeuwerkstraat is een oud zeer. De weg is bedoeld voor plaatselijk verkeer, maar iedereen weet dat dit niet echt gerespecteerd wordt. Het is niet zo eenvoudig om er éénrichtingsverkeer van te maken en dat kan niet zonder de bewoners van het aanpalende Heieinde erbij te betrekken.”

MAMI

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio