Met 'Apeldoornmoordenaar' verwarde Richard Tates wil eerherstel

Enkele Nederlandse media hebben een pijnlijke vergissing gemaakt. Zowel de krant Algemeen Dagblad als de televisiezender SBS6 hebben een foto van een zekere Richard Tates prominent gebracht, in de foute verondersteling dat het een foto betrof van de gelijknamige Karst Tates, de man die op Koninginnedag zes personen de dood injoeg.

jrosquin

Richard Tates (36) is flink van slag door de erg vervelende fout. Sinds zijn foto op de voorpagina van AD verscheen en aan bod kwam in het programma Shownieuws op SBS6 wordt Tates naar eigen zeggen bestookt door scheld- en haatmails en -telefoontjes.

Bekijk hier de foute voorpagina van Het Algemeen Dagblad.

Nochtans bestaat er geen enkele link tussen de inkoper van de Aalsmeerse bloemenveiling en de dader van de bloedige aanslag. De foto werd zonder voldoende nagechekt te zijn geworden van een website geplukt en van dan af was het hek van de dam. De foto werd zelfs al weergegeven op BBC en in de Duitse media.

Tates gaat nu via zijn advocaat stappen ondernemen tegen de bewuste media die de foto weergaven. Het AD heeft zich intussen geëxcuseerd voor het feit dat het "Tates ten onrechte heeft geschaad in zijn integriteit".