1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

'Nipplegate' Janet Jackson weer voor de rechter

De blote borst van Janet Jackson vijf jaar geleden blijft nog altijd actueel. Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft de zaak maandag teruggestuurd naar een hof van beroep. Dat moet nu beslissen of de boete die televisiezender CBS opgelegd kreeg, rechtsgeldig is.

ikerremans

De beelden van Super Bowl op 1 februari 2004 zijn ondertussen legendarisch geworden. Janet Jackson en Justin Timberlake brachten er tijdens de pauze een controversiële act toen opeens de blote borst van Janet Jackson te zien was.

Onzedelijk

Het ging om een live-uitzending die door maar liefst negentig miljoen Amerikanen gevolgd werd. Zender CBS kreeg de schuld van het onzedelijke voorval en moest van de Amerikaanse mediawaakhond FCC een boete van zo'n 500.000 euro ophoesten.

Of Janet Jackson haar borst opzettelijk had getoond was niet duidelijk, maar ze was wel in primetime te zien en daarom lag het bedrag van de boete ook zo hoog. Maar vorig jaar verklaarde een rechtbank in Philadelphia de boete van FCC niet rechtsgeldig.

Het hooggerechtshof heeft de beslissing van die rechtbank maandag geannuleerd, omdat andere boetes van het FCC in april niet verworpen werden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER