8 daders van Turks bloedbad aangehouden, ook bruidspaar overleden

8 daders van Turks bloedbad aangehouden, ook bruidspaar overleden

8 daders van Turks bloedbad aangehouden, ook bruidspaar overleden

Print
Bij het bloedbad maandagavond op een bruiloft in Turkije zijn ook het bruidspaar en de imam omgekomen. De Turkse autoriteiten hebben 8 mannen aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn. Het motief van de doders is nog niet helemaal duidelijk, maar het zou gaan om een strijd om de bruid. Ook een politiek motief wordt niet uitgesloten.

Bij de aanval door ongeveer vijf mannen op een bruiloft in het dorp Bilge, in het zuidoosten van Turkije, vielen maandagavond 44 doden. De mannen waren gewapend met automatische geweren en granaten. Op de bruiloft waren op dat ogenblik vooral vrouwen en kinderen aanwezig, de mannen waren in de moskee. Onder de slachtoffers zijn de bruid en de bruidegom en er zouden ook 6 kinderen omgekomen zijn.

Motief?

Eerder werd beweerd dat een familievete aan de basis van het bloedbad lag, maar nu zou het motief iets met de bruid te maken hebben. Volgens het Turkse persbureau Anadolu zou ook een andere man haar hand gevraagd hebben. De bruid was overigens de dochter van het dorpshoofd.

Op de bruiloft waren bij de genodigden ook leden aanwezig van een militie die het Turkse helpt in zijn strijd tegen de Koerdische PKK. De provincie Mardin, in het zuidoosten van Turkije waar de schietpartij plaats vond, is al jarenlang het toneel van een conflict tussen de PKK, die ijvert voor een autonoom Koerdistan, en het Turkse leger.

Lees ook: Huwelijk eindigt in bloedbad: 45 doden

.

Nu in het nieuws