Het weer voor dinsdag 5 mei

Vandaag is het vaak zwaar bewolkt boven Limburg en af en toe kunnen die wolken ook wat motregen lossen. De maxima blijven beperkt tot een graad of 15 en er waait bovendien een matige westenwind.

Ook woensdag moeten we voormiddag nog rekening houden met een druilerig weertje.

rweytjens_fr

Namiddag wordt het overal droog maar pas tegen de avond verschijnen er langzaam opklaringen vanaf het westen. De temperaturen komen wel al enkele graden hoger uit in de buurt van 17°C.

Donderdag wordt het warmer met maxima tussen 20 en 22°C. Vooral voormiddag krijgen we vaak de zon te zien. Namiddag is de zon nog steeds regelmatig van de partij maar er ontstaan ook stapelwolken. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.

Vrijdag blijft het warm lenteweer met afwisselend wolken en opklaringen. De kans op enkele buien is wel de hele dag aanwezig. De minima liggen rond een zeer zachte +10°C en de maxima komen opnieuw boven de 20°C uit. Er waait een matige zuidwestenwind.

Tijdens het weekend vallen de temperaturen enkele graden terug. Er komen ook weer storingen in onze buurt maar zoals de kaarten nu liggen blijft het zaterdag alvast tot de avond droog.

MEER OVER Reizen