Gezocht voor  extreem antisemitisch geweld in  Antwerpen

Gezocht voor extreem antisemitisch geweld in Antwerpen

Gezocht voor extreem antisemitisch geweld in Antwerpen

Print
Antwerpen - Het Antwerpse gerecht heeft op basis van getuigenverklaringen een robotfoto laten maken van de dader van een extreem geval van antisemitisch geweld in Antwerpen. De man, 18 à 22 jaar jong, ging op 3 maart vier Antwerpse joden te lijf met een ijzeren staaf. Alle vier de aanvalen gebeurden tussen 20u en 20.30u op een verschillende plaats, maar wel telkens in de Antwerpse stationsbuurt.

Zijn slachtoffers waren duidelijk herkenbaar als joods. Alle vier de aanvallen gebeurden tussen 20.10u en 20.30u op een verschillende plaats, maar wel telkens in de Antwerpse stationsbuurt.

1. Milisstraat: Een 23-jarige Antwerpenaar stapte net op zijn fiets toen de agressor op hem kwam toegelopen met een stok. Het slachtoffer raakte gewond, maar kon ontkomen. Getuigen konden de stok afpakken.

2. Leeuwerikstraat: Een 60- jarige man ging te voet richting Somersstraat toen hij halverwege de straat op de schouder werd getikt door een onbekende. Die ging het slachtoffer meteen te lijf met een lange ijzeren staaf. Doordat de joodse man de slagen kon afweren, raakte hij licht gekwetst aan de rechterarm. Hij kon ontkomen aan zijn agressor en zag nog hoe deze laatste wegvluchtte, richting Somersstraat.

3. Somersstraat: Een 28-jarige fietser reed in de richting van de Provinciestraat. Aan het kruispunt met de Leeuwerikstraat sprong de gewapende man op de rijbaan, duidelijk met de intentie de fietser te slaan. Het slachtoffer versnelde en kon ongedeerd ontkomen.

4. Somersstraat: Een 62-jarige voetganger, komende van de Van Immerseelstraat, kreeg op hetzelfde kruispunt wel klappen met de ijzeren staaf. Hoewel het slachtoffer de staaf kon afnemen, liep hij een dubbele armbreuk op.

Wie nuttige informatie heeft, kan die discreet overmaken aan de politie via 0800-91.119 (gratis) of opsporingen@ politie.be. Dit Antwerpse dossier komt vanavond ook aan bod in Telefacts Crime (vtm) om 22.45u

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio