Wilde achtervolging leidt tot drugsvangst

Dendermonde - De Brasschaatse politie kon na een wilde achtervolging die tot het Oost-Vlaamse Laarne leidde, twee Franse drugskoeriers vatten.

Zondagnacht rond 3u wilde de politie van Brasschaat op de E19 een auto met Franse nummerplaat controleren. Maar de bestuurder vluchtte weg met hoge snelheid.

De politie van Brasschaat zette de achtervolging in en vroeg bijstand van verschillende ploegen. De vluchtende wagen nam daarop de E17 richting Gent. Hij haalde snelheden van 200 kilometer per uur.

Over de kop

De Franse auto probeerde meerdere keren om de politie van de baan te rijden. Op een bepaald ogenblik kwam de vluchtende wagen in aanraking met een voertuig van de politie. Daardoor ging de vluchtwagen over de kop en begon hij te tollen.

De twee inzittenden raakten door de klap bewusteloos. Ze werden naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat ze alleen wat schrammen aan hun avontuur hadden overgehouden.

Drugskoeriers

In hun wagen werd een hoeveelheid drugs gevonden. De twee worden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde voor het bezit van cocaïne, kwaadwillige verkeersbelemmering en gewapende weerspannigheid.

“Dit is niet de eerste keer dat agenten op de E19 wagens met Franse nummerplaten onderscheppen. Vaak gaat het om drugkoeriers. Dit was ook nu weer het geval”, zegt woordvoerster Tina Bruggeman van de Brasschaatse politie.

JBR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio