Tuincentrum De Bondt breidt gevoelig uit

De nieuwe winkelruimte van tuincentrum De Bondt is met haar 1.600 m² acht keer groter dan de vorige. De gemoedelijke sfeer moet echter de voornaamste troef van de zaak blijven.

De laatste jaren puilde tuincentrum De Bondt aan de Schanslaan werkelijk uit. Daarom werd op een perceel schuin achter de winkel een nieuwe winkelruimte bijgebouwd.

Buitenruimte

“De nieuwe winkel is 1.600 m² groot. Daarnaast beschikken we ook nog over een buitenruimte met onder meer speeltuigen. Ook de oude winkel van zo’n 200 m² wordt binnenkort weer in gebruik genomen. Daar gaan we zwembaden en tuinhuizen zetten”, zegt Rita Guilleuy, die samen met haar man Rudy De Bondt de zaak uitbaat.

Klanten die de nieuwe winkel voor het eerst bezoeken, lopen er nog wat verloren bij. “Het is inderdaad voor iedereen nog wat zoeken. Toch blijft onze directe band met de klanten voor ons het allerbelangrijkste. Mijn personeel moet niet achter de kassa blijven staan, maar de mensen helpen. De schaalvergroting mag deze persoonlijke dienstverlening niet doen verdwijnen.”

Familiezaak

Tuincentrum De Bondt telt momenteel acht personeelsleden, maar er wordt volop naar een extra kracht gezocht. In de beginperiode richtte deze familiezaak, sinds 1960 in Borsbeek gevestigd, zich voornamelijk op de professionele tuinbouw. Later werd de winkel een echt tuincentrum, met ook aandacht voor huisdieren.

Sinds enkele jaren maakt De Bondt deel uit van de Horta-groep. “We moesten groeien om mee te kunnen in de filosofie van deze groep. Onze oude winkel was niet meer van deze tijd”, aldus Rita Guilleuy.

JaMu