Legerbasis nodigt uit voor  helikoptervlucht

Legerbasis nodigt uit voor helikoptervlucht

Legerbasis nodigt uit voor helikoptervlucht

Berlaar - Het Berlaarse Distributiecentrum Wisselstukken treft de laatste voorbereidingen voor zijn tweejaarlijkse open dag. De kazerne verwacht 15.000 bezoekers uit alle hoeken van het land. Bezoekers kunnen zondag op een groots opgezet evenement kennismaken met de werking van de kazerne. Er is een uitgebreid programma voor jong en oud.

Om de twee jaar opent de sterk beveiligde legerbasis van Berlaar de deuren voor het grote publiek. Op het terrein mag iedereen rondkijken en genieten van de speciale stands en activiteiten. Het distrubutiecentrum doet de laatste jaren erg veel moeite om de bevolking te laten weten waarmee ze bezig zijn.

“De meeste Berlaarnaars weten wel dat hier een kazerne is, maar de meeste mensen weten niet wat er precies gebeurt”, legt de directeur van het centrum kolonel Erik De Durpel uit.

Spelprogramma

“Dit is niet zomaar een kazerne. We zijn het enige distributiecentrum voor wisselstukken van de Belgische land-, lucht- en zeemacht. We vinden het belangrijk dat de mensen ons kennen”, gaat de kolonel voort.

“Dit jaar laten we ook de scholen kennismaken met onze werking. Op vrijdag, de dag voor de echte feestelijkheden, zullen zo’n achthonderd kinderen een sport- en spelprogramma volgen”, verklapt Erik De Durpel. “Ook de gemeentebesturen van Mortsel, Lier, Aarschot, Duffel, Putte en Heist-opden- Berg verlenen op een of andere manier hun medewerking.

Parachutesprong

Het programma oogt alleszins veelbelovend. “De blikvanger is waarschijnlijk de helikoptervlucht boven Berlaar. Voor 30 euro kun je een kwartiertje boven Berlaar en omgeving vliegen. Daarnaast installeren we ook een speciale klimmuur, die je kan verlaten via een parachutesprong of een glijkabel."

"Wie meer wil weten over de werking van ons centrum, moet zeker ook een kijkje nemen in ons hoogbouwmagazijn. Daar worden tienduizenden wisselstukken beheerd”, overloopt majoor Etienne Desfossé, die het feestgebeuren coördineert.

Verder zijn er ook nog tal van oude en nieuwe legervoertuigen te bekijken. Je kunt de cockpit van een F16 bewonderen, kinderen mogen een nachtkijker testen en er is ook sport en spel voor de jeugd. Daarnaast is er ook plaats voor een dansoptreden en schapen scheren. Het leger mikt op zo’n 15.000 bezoekers.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio