Bende verpest Geelse Feesten

Geel - Francis Croux dient een klacht in tegen de vechtersbazen die vrijdagnacht de Geelse Feesten verpestten in een tent aan zaal Axion. Croux is mede-organisator en zegt dat ontevreden bezoekers hun centen terugeisen.

Vrijdagnacht op 2u kwam het tot een gevecht tijdens de Geelse Feesten aan zaal Axion in Geel. Toch zag het er lang naar uit dat alles rustig zou verlopen. Tot 2u bleef het kalm op één incident na dat door leden van de security werd opgelost.

Die vechtpartij was dan wel achter de rug, maar er bleef een grimmige sfeer hangen. Daarom trommelde de politie van Geel alle beschikbare ploegen uit het arrondissement op.

Pepperspray

Een uitstekend idee bleek even later, want toen liep het serieus uit de hand. Het kwam tot een gevecht waarbij behoorlijk wat gemorst werd met pepperspray. Er vielen ook wat rake klappen.

Dit keer waren het niet de Geelse dienders die met zachte hand de gemoederen trachtten te bedaren, maar agenten uit andere Kempense regio’s die er met de grove borstel doorgingen.

25 politieagenten

Een 25-koppige politiemacht maakte een einde aan de vechtparij. Daarbij kregen de vechtersbazen fysiek zwaar weerwerk van de politie. Toch zijn er van hun kant geen meldingen van gewonden ook al moeten die er zeker zijn geweest.

Bij de politie liepen twee agenten lichte verwondingen op. Er werd ook een raam van een politiecombi ingeslagen.

Headhunterz

Het gevecht brak los tijdens het optreden van de Nederlandse topdiskjockey Headhunterz. Omwille van de vechtpartij brak hij zijn optreden voortijdig af. Mede-organisator Francis Croux stapte maandag naar de politie.

“Wij dienen klacht in tegen de vechtersbazen. Het zijn steeds dezelfde enkelingen die in Geel de boel verpesten. Er waren nog duizend muziekliefhebbers aanwezig. Velen kwamen speciaal voor Headhunterz", zucht Francis.

"Er zijn mensen die het geld van hun toegangsticket terugwillen, maar wij zijn evenzeer slachtoffer. Wij betaalden 2.400 euro voor deze act. Ongeveer 980 mensen gedroegen zich correct, maar een twintigtal knokkers deed alles om zeep.”

WVDB, AK

Meer voetbalnieuws