Nederland haat zwarte Suzuki Swift

Sinds het drama op Koninginnedag is er in Nederland een heksenjacht op zwarte Suzuki Swifts begonnen. Veel eigenaars zijn al het slachtoffer van agressie geworden. "Het is zo vlak na een ongeluk, dus we gaan niet speculeren over de toekomst van de Swift", luidt het bij de autoconstructeur.

De vriendin van Nederlander Niels Franken rijdt ook met een zwarte Suzuki Swift rond. De laatste dagen is zij al meermaals het slachtoffer van agressie geworden. "Eerst werden de spiegels van haar auto vernield. We dachten dat het toeval was, maar de laatste dagen steken continu mensen hun middelvinger naar haar op. Een man sprak haar zelfs dreigend aan bij een tankstation. Die auto roept agressie op", aldus de 25-jarige Franken.

Kortzichtig

Franken begrijpt er niets van: "Ze rijdt toevallig in dezelfde auto als de dader uit Apeldoorn. Maakt dat haar fout of moet daarom de auto in de ban? Hoe kortzichtig zijn deze mensen?"

Ook de Suzuki Swift Club bevestigt dat de auto's momenteel niet geliefd zijn. "We hopen dat het snel overwaait", zegt bestuurslid Ernst Schilperoord. Suzuki Nederland zal niet ingrijpen in de productie en de autoconstructeur hoopt dat mensen de situatie begrijpen. Het merk Swift zal alvast niet verdwijnen.

Nu in het nieuws