Geert Bourgeois wil Rik Torfs niet in verkiezingsprogramma’s VRT

Geert Bourgeois wil Rik Torfs niet in verkiezingsprogramma’s VRT

Geert Bourgeois wil Rik Torfs niet in verkiezingsprogramma’s VRT

Print
Professor kerkelijk recht Rik Torfs gaat meewerken aan de verkiezingsprogramma’s van de VRT. Maar Geert Bourgeois (N-VA) vindt dat dit niet kan.

“Ik heb over alles en iedereen een mening, behalve over Geert Bourgeois”, zo reageert Rik Torfs op de kritiek van de voormalige minister van Media Geert Bourgeois. Torfs, ook bekend van de programma’s De Slimste Mens en Nooitgedacht, duikt binnenkort op in verschillende verkiezingsprogramma’s van de VRT. Zo zal hij in De Stemming 09 samen met Siegfried Bracke een week lang politici interviewen.

Tegen beheersovereenkomst

“Los van de bedenkingen die je kan maken rond de politieke objectiviteit en onpartijdigheid van Torfs, moet je toch stellen dat de VRT voldoende knappe koppen in huis heeft om die presentatie zelf te doen”, reageert Geert Bourgeois. Hij vindt ook dat het inzetten van Torfs ingaat tegen de geest van de beheersovereenkomst met de VRT. “Daarin staat dat de VRT zelf moet instaan voor alles wat te maken heeft met nieuws en duiding.”

Professor Rik Torfs reageert op zijn typisch stoïcijnse manier. “Ik neem akte van de bedenkingen van Geert Bourgeois”, zegt hij. “Ik zou wél graag hebben dat hij mij dan vertelt tot welke politieke partij ik behoor. Dan weet ik het ook meteen. Want ik denk dat ik nog een van de weinigen ben die niet partijgebonden zijn. Dat is zowat het enige van mezelf waar ik nog fier op ben. En dat gaan ze mij nu ook afpakken?”

“Neen, eerlijk gezegd, ik snap het niet goed. Misschien heeft het te maken met zenuwachtigheid vlak voor de verkiezingen. Geert Bourgeois is een lieve, vriendelijke man. Het is niet mijn bedoeling om hem nog wat meer nerveus te maken”, zegt Torfs nog.

SD

Nu in het nieuws