"Karst T. was geen eenzaat "

Karst T. was geen eenzaat

"Karst T. was geen eenzaat "

Print
Karst T., de man die donderdag een aanslag wilde plegen op de Nederlandse Koninklijke familie tijdens Koninginnedag, was absoluut geen eenzaat. Dat heeft burgemeester Harry de Vries van de gemeente Lingewaard vrijdagnamiddag laten weten op een persconferentie. Hij deed die uitspraak nadat hij gesprekken had gevoerd met bewoners van het appartementencomplex, waarin Karst T. leefde.

"Het was niet iemand die actief deelnam aan de samenleving, maar ook niet iemand die met de gordijnen dicht leefde", zegt de Vries. "De bewoners kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer en er was sprake van normaal contact."

Geen werkzoekende?

Volgens de bewoners was er geen enkele aanwijzing dat hun 'buur' donderdag op Koninginnedag wat van plan was. Volgens de Vries was er ook sprake van een nog "gewone huisinventaris" in het appartement van de dolleman. De burgemeester beweerde ook dat Karst T. niet ingeschreven was als werkzoekende.

De gemeente heeft intussen ook een bijeenkomst georganiseerd waar de bewoners hun emoties over de aanslag in Apeldoorn de vrije loop kunnen laten. "Omdat ze toch twee jaar met de dader hebben samengeleefd", aldus De Vries.

De burgemeester heeft vrijdag ook gesproken met de famileden van de overleden Karst. T. Over wat er gezegd is en over de dag van de begrafenis van de man, wilde de Vries uiteraard niets lossen.

Nu in het nieuws