Dag van de arbeid: sp.a pleit voor 'durfplan'

Dag van de arbeid: sp.a pleit voor 'durfplan'

Dag van de arbeid: sp.a pleit voor 'durfplan'

Print
Ter gelegenheid van 1 mei, het feest van de arbeid, werden er in verschillende steden manifestaties en toespraken gehouden. De sp.a ging resoluut voor haar zogenaamde 'durfplan' om de crisis het hoofd te bieden.

De partij wil investeren in groene economie, onderwijs, een verdubbeling van de schooltoelage, openbaar vervoer en de isolatie van woningen. Door de crisis kan dat best ook allemaal snel gebeuren, aldus sp.a. "De Vlaamse regering moet de pas versnellen en meer en sneller investeren."

Sterke band

"We moeten een turbo steken in het vergunningsbeleid van de Vlaamse regering. Zo kunnen we de grote investeringen sneller laten uitvoeren", aldus Vlaams minister Frank Vandenbroucke in Leuven.

Vandenbroucke benadrukte wel dat er eerst een budgettair evenwicht moet komen. "Het heeft geen zin om putten in de begroting te laten groeien als we willen dat de pensioenen verzekerd zijn in de toekomst."

Ook in onder andere Antwerpen, Gent, Brugge en Diepenbeek waren er optochten. De socialistische beweging legde vooral de nadruk op de sterke band die er is tussen vakbond, mutualiteit en partij.

Nu in het nieuws