"Maddie ging op zoek naar haar mama"

Maddie ging op zoek naar haar mama

"Maddie ging op zoek naar haar mama"

Print
Nu het bijna twee jaar geleden is dat de Britse kleuter Madeleine McCann verdween, duiken opnieuw verschillende beweringen over haar verdwijning op. Vanuit nieuwe hoek wordt nu beweerd dat Maddie McCann niet ontvoerd werd uit het appartement in Portugal. "Waarschijnlijk is ze op zoek gegaan naar haar ouders en zag een pedofiel zijn kans schoon", zegt de Britse criminoloog Mark Williams-Thomas.

Williams-Thomas kreeg zo'n tienduizend Portugese politiedocumenten over de zaak-Maddie onder ogen. De Britse kleuter verdween tijdens een vakantie op 3 mei 2007 uit het appartement van haar ouders in Portugal. Kate en Gerry McCann lieten hun drie kinderen slapen in het appartement terwijl zij gingen eten. Ze gingen regelmatig checken hoe het ging, tot Maddie verdwenen bleek te zijn.

'Geen ontvoering'

Volgens de Britse criminoloog ging Maddie op zoek naar haar moeder en zou ze daarbij zelf de deur van het slot hebben gehaald. Williams-Thomas ontkent daarmee de ontvoeringstheorie.

Eveneens deze week kwam het boek van de Portugese politie-inspecteur Gonçalo Amaral uit. Hij gelooft ook niet dat Maddie ontvoerd werd, maar beweert dat het meisje al lang niet meer in leven is. "De lijklucht die we in het appartement vonden kan maar van één persoon afkomstig kon zijn: Madeleine Beth McCann." Volgens Amaral zijn de ouders van de kleuter schuldig.

Madeleine McCann zou ondertussen zes jaar oud zijn.

Nu in het nieuws