Glenn Janssens krijgt rijverbod en boete voor vluchtmisdrijf

Glenn Janssens krijgt rijverbod en boete voor vluchtmisdrijf

Celebs

Glenn Janssens krijgt rijverbod en boete voor vluchtmisdrijf

Print
Glenn Janssens heeft donderdag een rijverbod van drie maanden en drie weken gekregen van de politierechtbank in Gent. Hij moet ook een geldboete betalen. Janssens, de vriend van presentatrice Ilse De Meulemeester, reed in 2008 tegen hoge snelheid tegen een woning in Lochristi. Hij pleegde vluchtmisdrijf.

Op 1 februari 2008 rond 21 uur verloor Janssens de controle over het stuur van zijn Bentley. Hij kwam terecht tegen de gevel van een woning in Zeveneken, een deelgemeente van Lochristi. In dezelfde straat moesten ook een betonnen paal, een distributiekast en een hek eraan geloven. Het huis raakte zwaar beschadigd en ook het bejaard koppel dat er woonde moest even naar het ziekenhuis gebracht worden voor verzorging.

Fraude

Janssens zelf pleegde vluchtmisdrijf en zijn vriendin Ilse De Meulemeester liet achteraf uitschijnen dat zij de wagen had bestuurd. De politierechtbank kon er niet mee lachen en gaf Janssens een rijverbod van drie maanden en drie weken. Daarboven moet hij ook een boete van 2.750 euro ophoesten.

Janssens was vroeger de zaakvoerder van een signalisatiebedrijf in Lokeren. Hij kwam een tijdje geleden in opspraak omdat er fraude gepleegd zou zijn bij het bedrijf. Ook door zijn vermeende affaire met Phaedra Hoste was Janssens wekenlang een vaak geziene figuur in de media.

NIET TE MISSEN