Caroline Gennez: "Jobs, jobs en nog eens jobs"

Tijdens haar 1 mei-toespraak heeft sp.a-voorzitter Caroline Gennez vooral gehamerd op werkgelegenheid. In deze crisisperiode moeten er meer jobs gecreëerd worden volgens de sp.a. Gennez had ook zware kritiek op de "graaicultuur" binnen de bankwereld. "De discussie bij de verkiezingen zal zijn of er een Vlaamse regering mét of zonder socialisten komt", besloot ze haar toespraak.

ikerremans

"De bankwereld beseft te weinig hoeveel schade ze onze samenleving heeft aangedaan", zei Gennez. Omdat ze het spaargeld van mensen in gevaar hebben gebracht is het volgens haar niet meer dan logisch dat de topbankiers hun laatste bonussen teruggeven aan de bank. "Het is tijd voor een Octopushervorming van het bankwezen", zei Gennez. "Enkel bij ons is het urgentiegevoel aanwezig. De anderen gaan over tot de orde van de dag."

Afwezig

De nieuwe Vlaamse regering moet dan ook een vliegende start nemen volgens Gennez. "Er mag geen excuus zijn om niets te doen, er mogen geen halve maatregelen komen. We moeten duidelijke keuzes maken. De staatshervorming is belangrijk. Maar de inzet van deze verkiezingen zijn jobs, jobs en nog eens jobs."

De liberalen en de christendemocraten kregen ook nog een flinke veeg uit de pan. "De liberalen willen jobs creëren in Europa. Eén job: die van Europees president in de figuur van hun Europese lijsttrekker", aldus de sp.a-voorzitter. "Ons antwoord aan CD&V is: jullie hebben een premier, maar wat doet die man? Hij is vooral afwezig in moeilijke tijden."

MEER OVER Caroline Gennez

Nu in het nieuws