Het weer voor vrijdag 1 mei

Het weer voor vrijdag 1 mei

Vakantie

Het weer voor vrijdag 1 mei

Print

Vanochtend is het eerst nevelig. Daarna krijgen we een meestal zonnige voormiddag. Namiddag ontstaan er stapelwolken en een aantal van die stapelwolken zouden in de vooravond het buienstadium kunnen bereiken. Lokaal kan er dus een onweerachtige bui vallen maar meerdere regio's houden het ook gewoon droog.

Het wordt erg warm voor de tijd van het jaar met maxima tussen 22°C in het centrum en zuiden van de provincie en 24°C boven de zandgronden van de Kempen.

Ook zaterdag vertoeven we in warme lucht, al leveren de maxima reeds één of twee graadjes in. De minima liggen rond 7°C en de maxima bereiken waardes tussen 20 en 22°C. We krijgen opnieuw vaak de zon te zien. Namiddag verschijnen er een aantal stapelwolken maar waarschijnlijk blijft het overal droog.

Zondag begint fris met minima rond 4°C. Er komen overdag meer wolken voor dan de voorbije dagen en tijdelijk kunnen die misschien ook wat druppels lossen al zal het zeker niet veel voorstellen. De maxima bereiken net geen 20°C meer. Er waait een zwakke tot tijdelijk matige wind uit westelijke richting.

Maandagochtend zijn er brede opklaringen waardoor de minima laag kunnen uitvallen en het aan de grond opnieuw kan vriezen. Later verschijnt er meer bewolking. Het blijft overwegend droog al is wat lichte regen of motregen in het tweede deel van de dag niet helemaal uitgesloten. De maxima doen het minder goed en liggen tussen 16 en 17°C

Dinsdag bevindt zich volgens de huidige computerberekeningen een neerslagzone boven de noordelijke helft van Nederland. Hoe meer naar het noorden hoe groter dus de kans op bewolking en eventueel ook op wat regen. Een kleine verschuiving op de weerkaarten kan bijgevolg weer voor grote verschillen in het uiteindelijke weerbeeld zorgen. De westenwind zal wel in kracht gaan toenemen.

NIET TE MISSEN