Voetbalstadion komt op Petroleum Zuid

Voetbalstadion komt op Petroleum Zuid

Voetbalstadion komt op Petroleum Zuid

Print
Antwerpen - Het nieuwe grote Antwerpse voetbalstadion komt nu zeker op de site Petroleum Zuid. De Vlaamse regering besliste donderdag om de ruimtelijke afbakening van het grootstedelijk gebied Antwerpen goed te keuren.

Één locatie werd daarin voorbehouden voor het voetbalstadion en de keuze viel, in overleg met de stad Antwerpen, uiteindelijk op de site Petroleum Zuid.

Momenteel wordt er gedacht aan een stadion met 25.000 zitplaatsen, dat uitbreidbaar is tot 40.000 toeschouwers indien België de organisatie van het wk 2018 in handen krijgt.

Bedrijventerrein

"De zwaar verouderde en verlaten site Petroleum Zuid, zo'n 75ha aan de rand van de stad, zal nu eindelijk snel een stevige opwaardering krijgen," zegt minister-president Kris Peeters.

Er wordt een gemengde ontwikkeling voorzien. Behalve een voetbalstadion zal er ook ruimte zijn voor een watergebonden overslagfaciliteit, een bedrijventerrein voor de vestiging van hoogwaardige productiebedrijven en hun hoofdkantoren én zeker ook een groene corridor van 14 ha.

Woonzones en economische ontwikkeling

Behalve de regeling voor Petroleum Zuid, werden in dit plan nog vele andere zaken beslist. Dit ruimtelijke uitvoeringsplan geeft onder meer mogelijkheden voor economische ontwikkeling aan de luchthaven te Deurne, voorziet verschillende extra woonzones om de vraag naar huisvesting op te vangen en geeft de mogelijkheid tot functionele reconversie van de site van Agfa Gevaert (Vredebaan).

De Vlaamse Regering besliste eveneens om in te gaan op het verzoek van zowel natuur- als de landbouworganisaties om hen voor het stadsrandbos (boven Kontich) een aangepast voorstel te laten uitwerken dat op korte termijn kan omgezet worden in een nieuw ruimtelijke uitvoeringsplan.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio