Parket van Dendermonde rolt drugsbende op

Parket van Dendermonde rolt drugsbende op

Parket van Dendermonde rolt drugsbende op

Print
Dendermonde - Het parket van Dendermonde heeft na huiszoekingen in het Gentse en in het Aalsterse een drugsbende opgerold. Het ging onder meer om vier leden van een motorbende in Ninove.

Het parket viel vrijdag binnen op zes plaatsen in Berlare, Wachtebeke, Haaltert, Aalst en Evergem. De politie trof in totaal 20.000 euro, 14,7 kilogram amfetamines, 500 XTC-pillen, 1,65 kilogram weed, 4,9 liter van de partydrug GHB, 155 gram hasj en 4 LSD-trips aan. Ook werden verboden wapens als messen, een kruisboog en een geladen revolver in beslag genomen.

Voortvluchtig

Eén van de opgepakte dealers is de 48-jarige V.P., die reeds werd veroordeeld tot vijf jaar cel. Hij was al sinds vorige zomer voortvluchtig. De man leefde ondergedoken op een camping in Berlare.

Dinsdag kwamen de verdachten voor de raadkamer, waar hun aanhouding werd verlengd. Het gaat om 2 mannen uit Berlare, 2 uit Haaltert en 1 uit Wachtebeke. Ze worden beschuldigd van drughandel, wapenbezit en bendevorming. Twee van hen waren eerder al eens veroordeeld.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio