Rebellin: "Dit moet een vergissing zijn"

Rebellin: Dit moet een vergissing zijn

Rebellin: "Dit moet een vergissing zijn"

Print
Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) bevestigt dat wielrenner Davide Rebellin (Diquigiovanni) het spel niet eerlijk heeft gespeeld op de Olympische Spelen in Peking. Dinsdag maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bekend dat de Italiaan Cera, doping van de derde generatie, had gebruikt. De 37-jarige veelwinnaar reageert verontwaardigd en eist een tegenexpertise. Hij wast zijn handen in onschuld.

Het CONI heeft Rebellin met onmiddellijke ingang geschorst. Op 12 mei wordt hij op het matje geroepen in Rome.

Zes dopinggevallen

Naast Rebellin testten nog vijf andere atleten positief op hetzelfde product. Twee daarvan zijn wielrenner Stefan Schumacher en langeafstandsloper Rashid Ramzi.

De Italiaan (links op de foto) won afgelopen zomer zilver tijdens de wegrit. Vorige week kwam hij nog als eerste boven op de muur van Hoei en won hij de Waalse Pijl.

Volgens het IOC werden zeven testen positief bevonden op de epo van de derde generatie. Een atleet testte dus tweemaal positief op hetzelfde product.

Nieuwe tests

Het staat die verschillende bonden vrij om de atleten met onmiddellijke ingang te schorsen.

948 stalen die op de Spelen afgenomen werden, werden recent terug opnieuw aan een onderzoek onderworpen omdat Cera destijds nog niet afdoende opspoorbaar was.

Carrière gedaan?

Rebbelin won in het verleden al grote wedstrijden als Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, het Kampioenschap van Zürich en de Classica San Sebastian. Na zijn positieve dopingtest zou de carrière van de toprenner er wel eens op kunnen zitten.

Tegenexpertise

Selina Rebellin reageert uiterst verontwaardigd tegen de Gazetta dello Sport. Volgens haar heeft haar man niets verkeerd gedaan en is hij helemaal van de kaart. Rebbelin vroeg alvast om een tegenexpertise.
Meer sportnieuws