Yevgueni-zanger op Antwerpse kieslijst van Groen!

Yevgueni-zanger op Antwerpse kieslijst van Groen!

Yevgueni-zanger op Antwerpse kieslijst van Groen!

Print
Antwerpen - Klaas Delrue, de zanger van het kleinkunstcollectief Yevgueni, komt bij de nakende Vlaamse verkiezingen op voor Groen! op de Antwerpse lijst. Daarmee wordt het clichébeeld van Groen! als partij die veel aantrek heeft bij kunstenaars en kunstminnenden opnieuw bevestigd.

Delrue (centraal op foto) krijgt een onverkiesbare 17de plaats toebedeeld op de lijst die maandagmiddag werd voorgesteld. Zoals eerder al gemeld zal de Antwerpse lijst getrokken worden door Mieke Vogels. De tweede plaats is voor Dirk Peeters, Joost Fillet staat op 3, Fatima Bali op 4 en Koen Kerremans op 5.

Tom Kestens

Delrue staat voor het eerst op een verkiezingslijst, al is de politiek geen totaal vreemde wereld voor hem. Delrue is al jarenlang medewerker van uittredend Vlaams parlementslid Eloi Glorieux. Net als Glorieux is Delrue ontgoocheld over het feit dat er in de politiek weinig op lange termijn wordt gedacht.

Naast de zanger van Yevgueni komt ook de zanger van pop/rockgroep Lalalover op bij de komende verkiezingen. Tom Kestens krijgt de elfde plaats op de lijst van Groen! voor de Europese verkiezingen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio