Bart Somers ontslaat moslimfundamentalist

Bart Somers ontslaat moslimfundamentalist

Bart Somers ontslaat moslimfundamentalist

Print
Mechelen - De stad Mechelen heeft een jeugdwerker ontslagen die vanwege zijn geloof vrouwen als minderwaardig behandelde. “Ik verzet mij tegen elke vorm van fundamentalisme”, zegt burgemeester Bart Somers.

Een vrouwelijke collega uitschelden voor hoer omdat ze zich met de fiets door de stad verplaatst. Een probleem maken van het schenken van alcohol tijdens een buurtfeest. Of een jeugdwerking waar alleen nog jongens welkom zijn. Voor Bart Somers en zijn schepencollege waren er vrijdag elementen genoeg om de jeugdwerker met onmiddellijke ingang te ontslaan.

Prietpraat

De betrokken ambtenaar van Marokkaanse origine was anderhalf jaar in dienst bij de stad. “Een geëmancipeerde Marokkaanse vrouw kreeg het verwijt dat ze geen goede islamitische vrouw is. Wel, ik duld dit soort prietpraat niet”, zegt de burgemeester. “Wie geen respect heeft voor de gelijkheid van man en vrouw of onverdraagzaam is tegenover een andere godsdienst, is niet welkom bij de stad.”

Het stadsbestuur dient tegen de man ook een klacht in bij de politie, het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en het meldpunt racisme. Het start ook een campagne voor verdraagzaamheid.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio