AEL eist dwangsom van Joods Actueel wegens 'laster'

AEL eist dwangsom van Joods Actueel wegens 'laster'

AEL eist dwangsom van Joods Actueel wegens 'laster'

Print
De Arabisch Europese Liga (AEL) is bijzonder boos op Joods Actueel. AEL beschuldigt het tijdschrift van laster vanwege een artikel dat al een tijdje op de gelijknamige website staat. De Liga eist dan ook dat 'AEL aan tafel bij Hezbollah' van de site wordt gehaald.

Het bewuste artikel beschrijft de ontmoeting tussen AEL-bestuurslid Brahim Harchaoui en Samir Kuntar. De AEL noemt Kuntar een verzetsheld, Joods Actueel beschrijft hem dan weer als een wreedaard. Harchaoui wordt in het artikel ook als een "zeer gevaarlijke jongeman" omschreven. Hij zou ook een actieve militant zijn van Hezbollah.

Dwangsom

Pure laster, reageren Harchaoui en AEL. De Liga stapte al naar de kortgedingrechter en wil dat er een dwangsom van 5.000 euro wordt opgelegd voor elke dag dat het artikel nog online staat. Wanneer het ook in het meinummer van het tijdschrift zou verschijnen, wil de Liga een dwangsom van 500 euro per exemplaar.

Joods Actueel roept ter verdediging het recht op vrije meningsuiting in en beweert dat de meeste informatie afkomstig is van de website van AEL. De kortgedingrechter zal zich op 28 april uitspreken over de zaak.

Lees het bewuste artikel hier.

.

Nu in het nieuws