Workshops helpen laatstejaarsleerlingen naar de arbeidsmarkt

Van 20 tot 22 april konden zo’n 2000 laatstejaarsleerlingen van het beroeps en technisch secundair onderwijs genieten van de TRANSIT Schoolverlatersdagen in het Cultureel Centrum van Wijnegem.

jvandermosten

Deze workshopreeks helpt de leerlingen om op een doeltreffende manier hun weg te vinden naar de arbeidsmarkt. In juni 2009 studeren namelijk opnieuw heel wat studenten TSO en BSO af. Een groot deel van hen zet kort daarna hun eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Bij deze overgang hebben leerlingen behoefte aan een degelijke kennis van hun rechten en plichten, en ze kunnen ook een ruggesteuntje gebruiken op vlak van werk zoeken en solliciteren.

TRANSIT Schoolverlatersdagen wil de jongeren aanzetten, stimuleren en hen de hulpmiddelen bieden om op een doeltreffende wijze hun eigen weg te vinden op de arbeidsmarkt.

Een extra hulpmiddel is alvast de gloednieuwe TRANSIT-website, die werd ontwikkeld door Pienternet en waarop verschillende tools omtrent de stap naar de arbeidsmarkt worden aangeboden voor zowel leerlingen als leerkrachten.

Bekijk een reportage op YouTube:
© 2009 - StampMedia - Michaël Vanderleyden


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio