Topreeksen op nieuwe zender Acht

Topreeksen op nieuwe zender Acht

Topreeksen op nieuwe zender Acht

Print
Liefhebbers van de beste internationale tv-series vinden vanaf 18 mei niet meer alleen soelaas in dvdboxen. Dan start de nieuwe televisiezender Acht. Kwaliteitsreeksen, onder meer van het Amerikaanse HBO, vormen vanaf dan het speerpunt van de nieuwe digitale tv-zender van Concentra Media.

Concentra Media, bekend van Gazet Van Antwerpen, Het Belang Van Limburg en Metro, is initiatiefnemer van Acht. De zender wordt uniek door zijn duidelijke focus op buitenlandse topreeksen.

'The Wire'

Daarbij kan een zender niet heen om Home Box Office, de Amerikaanse betaalzender die de afgelopen jaren topdrama leverde als 'The Sopranos', 'Six Feet Under', 'Band Of Brothers', 'Deadwood' en 'The Wire'.

“We zijn geprefereerd partner van HBO”, zegt programmadirecteur Vincent Loozen van Acht. “We brengen nieuwe reeksen en classics – zoals 'The Sopranos' – die we opnieuw uitzenden. Daarnaast zijn er andere Amerikaanse en Engelse programmaleveranciers.”

'Shameless'

Op Acht zullen internationale topseries niet – zoals op andere Vlaamse zenders – worden verbannen naar middernachtelijke uren. “Voor bestaande zenders zijn dat soort programma’s vooral een prestigezaak. Bij ons ligt de focus anders.”

In zijn opstartperiode mag de kijker op Acht meteen HBO-reeksen als 'The Sopranos', 'The Wire', 'Carnivale', en 'Curb Your Enthusiasm' verwachten, naast de Channel 4-reeks 'Shameless'.

Stef VANWOENSEL
Nu in het nieuws