Topman BASF wordt voorzitter chemiefederatie

Topman BASF wordt voorzitter chemiefederatie

Topman BASF wordt voorzitter chemiefederatie

Print
Wouter De Geest, de topman van BASF Antwerpen, wordt de nieuwe voorzitter van de sectorfederatie essenscia. Hij neemt de volgende drie jaar de fakkel over van Carl Van Camp van Total Petrochemicals.

De jurist De Geest (°Gent, 1954) staat sinds 1 februari 2007 aan het hoofd van BASF Antwerpen, het grootste chemiebedrijf in België en wereldwijd de tweede belangrijkste site van de BASF-groep. Hij startte zijn professionele loopbaan als advocaat. In 1982 verliet hij de Gentse balie om bij BASF Antwerpen de juridische dienst te gaan leiden. Later werd hij er personeelsdirecteur. In 1998 trok De Geest naar het hoofdkwartier in Ludwigshafen om er de beursintroductie van het aandeel van het BASF-concern in op Wall Street voor te bereiden. In 2001 keerde hij terug naar Antwerpen.

Opdracht

De Geest wil de komende jaren de chemie dichter bij de jongeren brengen. "Onze belangrijkste opdracht bestaat erin de maatschappelijke zin van chemie en levenswetenschappen beter aan te tonen, vooral bij jongeren. Enkel zo vergroten we het draagvlak om onze industrie in dit land te laten groeien."

De focus op jongeren heeft onder meer te maken met het grote aantal oudere werknemers in de chemie dat binnenkort met pensioen gaat en moet worden vervangen.

JVG