Stad wil plaatsing zendmast in Van Luppenstraat herbekijken

Print
Antwerpen - Onduidelijkheid in de communicatie tussen de stad en de Vlaamse overheid heeft geleid tot het afleveren van een vergunning voor een zendmast bovenop een flatgebouw in Antwerpen. De stad gaat na of ze stappen kan ondernemen.

Lees ook: Buurt vecht tegen zendmast Belgacom

Proximus wil een zendmast voor mobiel internet plaatsen op een appartementsgebouw in de Van Luppenstraat in Antwerpen. De firma diende hiervoor in juni 2007 een eerste aanvraag in.

De stad gaf een negatief advies, onder meer op basis van bezwaarschriften die werden ingediend tijdens het openbaar onderzoek. De aanvraag werd door Proximus ingetrokken.

Nieuwe aanvraag

Een half jaar later werd een tweede aanvraag ingediend, deze keer voor een veel kortere zendmast. Hiervoor was een openbaar onderzoek niet verplicht, maar het college adviseerde om er toch één te houden.

In tegenstelling tot wat het college besliste, werd er door een administratieve fout geen openbaar onderzoek gehouden. Er werd door het college geen advies verleend, maar de Vlaamse overheid leverde in 2008 wel een vergunning af.

.

Op dit ogenblik bekijkt de stad welke stappen gezet kunnen worden. Aan de bouwheer Proximus werd gevraagd de zendmast niet te plaatsen, tot er uitsluitsel is in deze zaak.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio