Schepencollege blijft achter paal in Tuinweg staan

Print
Lier - De verdwijnpaal in de Tuinweg in Lier wordt niet verwijderd. Nochtans groeit de kritiek, ook bij raadsleden van de twee grootste bestuurspartijen.

Zowel Sabine Leyzen (Open Vld) als Gert Van Eester (CD&V/N-VA) vinden het verzinkbare paaltje niet de juiste oplossing. Ook het Vlaams Belang wil het paaltje er weg, omdat de files op de Mechelse- en Lintsesteenweg nu tergend lang worden. Ondanks de kritiek houdt het schepencollege voet bij stuk. De paal blijft dus staan.

Verkeersagressie

"Het doorslaggevend argument was niet het sluipverkeer, maar is altijd het veiligheidsaspect geweest. De Tuinweg is een intensief gebruikte invalsroute voor fietsers, veelal scholieren, komende van Lint, Hove, Boechout, Zevenbergen. Dit feit, in combinatie met enkele gekende gevallen van verkeersagressie en enkele lichte ongevallen met fietsers, gelukkig zonder lichamelijke schade, heeft ons aangezet tot deze ingreep", antwoordde schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko) maandagavond op de gemeenteraadszitting.

Vinkenstraat

Intussen verschuift het sluipverkeer naar de Vinkenstraat en Hockeyweg. "De politie zal in beide straten een verhoogd toezicht houden en tellingen uitvoeren. In de Vinkenstraat plaatsen we zo snel mogelijk verkeersborden om de snelheid te beperken. Natuurlijk volgen we ook de situatie op de Mechelse- en Lintsesteenweg op de voet. Het paaltje in de Tuinweg evalueren we op korte termijn", besluit Jan Hermans.

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio