Jongen van 11 uit Dilsen-Stokkem kan ontsnappen aan ontvoerders

Jongen van 11 uit Dilsen-Stokkem kan ontsnappen aan ontvoerders

Jongen van 11 uit Dilsen-Stokkem kan ontsnappen aan ontvoerders

Print
Maandagmiddag hebben twee mannen een jongen van 11 uit Dilsen willen ontvoeren. Lennert Maassen reed met de fiets naar school toen hij gegrepen werd door de bestuurder van een zwarte stationwagen. De jongen kon zich losrukken en reed in paniek naar school. De politie verwittigde alle scholen in Dilsen-Stokkem.

De stationwagen stond op het fietspad geparkeerd. “De mannen stonden mij op te wachten. Ze hebben mij in hun achteruitkijkspiegel zien aankomen”, zegt Lennert. Toen de jongen gegrepen werd, stribbelde hij tegen en kon hij zich losrukken. “Ik was op het moment zelf heel bang, maar ik heb geprobeerd om me stoer te gedragen.”

Volledig aangeslagen vertelde de jongen zijn verhaal aan de directrice, die de politie verwittigde. De politie gaf de scholen in Lanklaar, Stokkem, Dilsen, Rotem en Elen de opdracht uit te kijken naar een verdachte zwarte stationwagen en raadde aan de kinderen niet alleen naar huis te laten gaan.

Geen getuigen

“Buurtonderzoek levert voorlopig geen getuigen op, maar volgens het slachtoffer waren de daders met twee en reden ze met een stationwagen met een Belgische nummerplaat”, aldus het parket van Tongeren.

< p>Het slachtoffer denkt dat de daders tussen de 40 en de 50 jaar oud zijn. In de loop van de week wordt mogelijk een robotfoto verspreid.

MMD/ECo

Nu in het nieuws