Alle Duffelse basisscholen rijden gratis naar zwembad

Print
Duffel - Het vervoer van leerlingen naar het gemeentelijk zwembad is vanaf 1 september gratis voor alle Duffelse basisscholen. Nu kenden enkel de gemeentescholen dit voordeel.

Gemeentebesturen moeten alle basisscholen op haar grondgebied gelijk behandelen wanneer het gaat om sociale voordelen. De lijst van sociale voordelen is limitatief. Het gaat daarbij om het ochtend-, middag- en avondtoezicht, de toegang tot gemeentelijke sport- en culturele infrastructuur, en het leerlingenvervoer voor woon-schoolverkeer.

"De toegang tot het gemeentelijk zwembad voor het schoolzwemmen is dus een sociaal voordeel. Dit wil zeggen dat het inkomgeld voor alle Duffelse scholieren uit kleuter- en lager onderwijs hetzelfde moet zijn. Maar het leerlingenvervoer van de school naar het zwembad en terug is geen sociaal voordeel. Dit zorgde ervoor dat we tot dusver niet konden ingaan op de herhaaldelijke vraag vanuit het vrij onderwijs om die kost op ons te nemen, zoals we dat wel doen voor onze gemeentelijke scholen", zegt schepen van Onderwijs Luc Wuyts (CD&V).

"Dankzij een nieuw decreet kan de gemeente nu initiatieven die wij nemen voor onze eigen scholen, ook uitbreiden naar de scholen van de andere netten. Daarom vragen we de gemeenteraad om het voordeel van gratis vervoer naar het gemeentelijk zwembad ook aan te bieden aan de leerlingen van de basisscholen van de andere netten indien zij daarom verzoeken", besluit Luc Wuyts.

De raadsleden gingen hiermee maandagavond akkoord. De gemeente voorziet alvast 3.600 euro voor het eerste trimester van volgend schooljaar.

CHRIS VAN ROMPAEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio