Nieuw oproepsysteem zorgt voor snellere brandweer

Print
Lier - Het computergestuurd oproepsysteem van Brandweer Lier onderging een grondige update. Een tussenkomst van een operator is niet meer nodig en dat zorgt voor tijdswinst bij een interventie.

"Als je tot voor enkele dagen naar het hulpcentrum 100 in Antwerpen belde, werd daar jouw oproep op papier genoteerd. Vervolgens telefoneerde de operator naar Brandweer Lier om de melding door te geven. Voortaan stuurt het hulpcentrum 100 tijdens de oproep een gecodeerd bericht via een digitale telefoon rechtstreeks naar de pagers van onze brandweerlieden. Dat bericht gaat telkens naar de juiste ploegen. Hierdoor winnen we kostbare minuten", benadrukt de Lierse brandweercommandant Luc Morrens.

"Het alarmbericht vermeldt de aard van de interventie, het adres waar het probleem zich voordoet en ook of we als snelste brandweer of als bevoegde brandweer worden opgeroepen. Naast een snellere alarmering is er dus ook veel minder kans op foutieve of onvolledige berichten. Brandweer Lier is een van de eerste korpsen in de provincie Antwerpen die haar oproepsysteem op deze manier vernieuwd heeft", zegt Luc Morrens.

Noteer volgende nummers:

Dringende interventies: bel 100 of 112.
Brandweer Lier:
Niet-dringende interventies: 03-488.50.00
Administratie, preventie: 03-8000.398 (kantooruren)

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio