Op 1 mei daalt de prijs van honderden geneesmiddelen

Op 1 mei daalt de prijs van honderden geneesmiddelen

Op 1 mei daalt de prijs van honderden geneesmiddelen

Print
Op 1 mei ’09 verminderen honderden geneesmiddelen, voornamelijk buiten octrooi, hun prijs. "Deze prijsdaling betekent een besparing van bijna 70 miljoen euro in 2009 voor de ziekteverzekering en bevordert nog meer de toegang van de Belgische patiënten tot deze geneesmiddelen", klinkt het op www.pharma.be.

Vandaag is het ministerieel besluit tot wijziging van de prijsdalingen van terugbetaalbare geneesmiddelen in het Belgische Staatsblad gepubliceerd. "Hierbij bevestigt pharma.be, als partner van de overheid, opnieuw haar wil om in overleg met de overheid samen te werken aan een langetermijnkader voor de biofarmaceutische sector in België."

1 mei ’09: drie prijsdalingen:

* Eenmalig ‘gemoduleerde prijsdaling’ (op basis van de keuze van geneesmiddelen door het bedrijf) met een budgettaire besparing voor het Riziv die gelijk staat aan 1,95 % van de omzet in 2007.

* Prijsdaling van 2,5 % van de basis van terugbetaling voor geneesmiddelen die deel uitmaken van een referentiecluster die meer dan twee jaar bestaat.

* Jaarlijks viermaal (in plaats van tweemaal zoals vroeger) de prijsdaling met 30 % van de originelen post-octrooi tot de referentieterugbetaling.

Nu in het nieuws