Het weer voor dinsdag 21 april

Het weer voor dinsdag 21 april

Vakantie

Het weer voor dinsdag 21 april

Print

Dinsdag krijgen we opnieuw een mooie lentedag met veel zonneschijn. 's Ochtends is het wel eerst frisjes met minima rond 4°C. In de Kempen kan dat nog een graadje minder worden waardoor er daar ook kans is op lichte grondvorst. In de namiddag worden weer temperaturen rond 20°C bereikt.

Woensdag is het rond zonsopkomst opnieuw behoorlijk fris met kans op grondvorst in de Kempen. De zon zal de temperaturen echter weer snel de hoogte in jagen om namiddag opnieuw uit te komen rond 20°C. Er komen wel wat meer hoge wolken voor maar de zon zal daar meestal toch vlot doorheen kunnen schijnen. De wind blijft zwak uit noordoostelijke richting waaien.

Donderdag liggen de minima zelfs tussen +1°C in de Kempen en +3°C in de buurt van stadskernen. Op heel wat plaatsen in Limburg zal het dan aan de grond eventjes gaan vriezen. Namiddag halen we op de meeste plaatsen net geen 20°C. Het blijft overal droog maar er kunnen wel tijdelijk wat meer wolken voorkomen.

Vrijdag wordt het opnieuw wat warmer, zowel in de ochtend als in de namiddag. De minima liggen tussen +3°C in de Kempen en +5°C elders. De maxima kunnen oplopen tot 22°C. Het blijft overal droog met veel zonneschijn.

Ook tijdens het weekend krijgen we warm lenteweer voorgeschoteld. Een lokale bui lijkt momenteel niet helemaal uitgesloten maar de zon zal zeker ook vaak van de partij zijn.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN